El Houb – San Francisco

Nederlandse cast en crew El Houb aanwezig op wereldpremiere Frameline Film Festival

Het urgente El Houb is vannacht (Nederlandse tijd) feestelijk in wereldpremière gegaan op de 46e editie van het Frameline Film Festival in San Francisco (USA). Het Nederlandse team van El Houb, bestaande uit hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui, regisseur Shariff Nasr, producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk (BIND) en editor Michiel Boesveldt waren vol trots aanwezig op het grootste LHBTIQAP+filmfestival ter wereld. El Houb schetst een tragikomisch beeld over de zwijgcultuur binnen een Arabische familie. De film is inmiddels aangekocht door Dark Star Pictures voor een bioscooprelease in Amerika en Canada. In Nederland brengt Gusto Entertainment El Houb op 13 oktober uit in de bioscoop.

“We hebben er negen jaar over gedaan om deze film te maken, van de start tot nu”, aldus regisseur Shariff Nasr. “Het is een eer dat we een wereldpremière kunnen hebben in de stad van Harvey Milk.” Hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui vult aan, vanaf de rode loper van het beroemde Castro Theatre: “Het is een eer om hier te zijn en jullie dit liefdesverhaal te kunnen laten zien.”