El Houb – Release

Feature film El Houb - Nederlandse Release, vanaf 13 Oktober in de Bioscoop

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Zeker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment rond het huis zoemt. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?

El houb (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète). El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt, en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

A BIND production in coproduction with VPRO. Supported by Netherlands Film Fund, Netherlands Film Production Incentive, NPO-fund and CoBO.

 

Director: Shariff Nasr
Screenplay: 
Shariff Nasr – Philip Delmaar
Screenplay contribution: Fahd Larhzaoui – Tofik Dibi – Sahil Amar Aissa
Cinematography: Joris Kerbosch NSC
Script translator: Esma Abouzahra – Fahd Larhzaoui
Arabic couch: Mustapha Khaddari
Production design: Robert van der Hoop
Costume design: Fleur Enderberg
Hair and make-up: Marjon Hoogendoorn
Editor: Michiel Boesveldt NCE
Composer: Vidjay Beerepoot
Sound design: Michaël Sauvage
Line producer: Marije Hondelink

 

Cast: Fahd Larhzaoui – Lubna Azabal – Slimane Dazi – Sabri Saddik – Yahya Gaier – Emmanuel Ohene Boafo – Britte Lagcher – Nasrdin Dchar – Walid Benmbarek – Sebastian Mrkvicka – Esma Abouzahra – Fjodor Jozefzoon – Celion Kerk – Zouhair Mtazi – Shad Issa – Rayan Belrhazi Alaoui – Ahmed Bouyaghroumni