Huisje, Boompje, Beestje in Marokko

NTR | 2009/2014

Op woensdag 7 september 2011, om 9.15 uur (Z@ppelin), start de Schooltv-serie Huisje Boompje Beestje met twee internationale afleveringen vanuit Marokko.

Het is voor het eerst dat de bekende witte Raaf zijn vriend, presentator Fahd Larhzaoui, achternavliegt naar het buitenland.
Het duurt even voordat Raaf zijn vriend gevonden heeft in een ander land waar hij de mensen niet verstaat. De miscommunicatie levert spannende avonturen op in Casablanca en Marrakech. Eenmaal samen reizen de twee door naar de familie van Fahd in Temara en Rabat. Ondertussen zien de kijkers de verschillende landschappen en toeristische hoogtepunten van Marokko en vertelt Fahd over de gebruiken in het land.

Familie van Fahd
“Geweldig om de kijkers te laten zien waar mijn wortels liggen”, vertelt presentator Fahd Larhzaoui. Een paar maanden geleden opperde hij het idee om een keer naar Marokko te gaan. “Dat dat nu werkelijkheid is geworden is zo bijzonder, het is voor mij echt een ‘dream come true’. We zijn bij mijn familie op bezoek geweest in Temara, de geboortestad van mijn ouders. Ze hebben verschrikkelijk hun best gedaan en ons heel gastvrij ontvangen met traditionele muntthee en heerlijke gerechten uit de tajine.”

Rare vogel
In Nederland wordt poppenspeler Martin Soeters met Raaf door alle schoolkinderen vanaf 7 jaar herkend, maar in Marrakech keken de mensen op het beroemde Djemaa el Fna plein wel even raar op van de vogel. “Maar dat is de magie van de hand van Martin”, vertelt Fahd. “Iedereen vindt Raaf leuk en begint tegen hem te praten. In het script stonden diverse scènes waarbij figuranten nodig waren. We hoefde het niet eens te vragen, omstanders speelden vanzelf mee! De twee afleveringen samen zijn eigenlijk een mini-speelfilm.”

Check hier de mini speelfilm waar ik ontzettend trots op ben!