NaamFahd Larhzaoui
Geboren10-11-1978
PlaatsGouda
Burgelijke staatOngehuwd
NationaliteitNederlandse
Lengte1.89 Meter
HaarKaal
Kleur ogenBruin
TalenNederlands, Engels & Arabisch

Biografie

Zijn levensmotto is: “A winner never quits and a quitter never wins!!”

Van kleins af aan heeft Larhzaoui altijd 2 passies gehad; voetballen en acteren. Profvoetballer worden, is door een blessure niet gelukt. Dus kon hij zich volledig focussen op het acteren.

Nadat hij zijn mavo en mbo diploma had gehaald, zocht hij de voor zijn juiste weg om zijn droom te verwezenlijken. Die weg vond hij bij theatergroep Rotterdams Lef. Om zichzelf verder te ontwikkelen begon hij ook met het volgen van workshops. Een belangrijk onderdeel in dat traject is de beurs die hij heeft gekregen van de VandenEnde Foundation. Met behulp van deze beurs heeft hij stemlessen gevolgd bij Erik Hermans.

Larhzaoui is na Rotterdams Lef gaan werken bij o.a. het Ro Theater, Danstheater AYA, MC, Urban Myth, Theatergroep Siberia, ‘t Beemstervarken, Toneelgroep Oostpool en Likeminds. Bij Siberia speelde hij, onder andere, in de succesvolle voorstellingen Spinazie Spinoza en de met een Gouden Krekel genomineerde voorstelling Krijg Nou Titus.

Bij ‘t Beemstervarken vertolkte hij de titelrol -Driss Tafersiti- in Ik Driss De Musical!! In 2007 heeft hij met de voorstelling Casadam van Stichting Entre Nous op het F.I.T.U.C. Festival in Marokko – Casablanca de publieksprijs gewonnen voor Beste voorstelling internationaal.

Bij Likeminds toerde hij in 2014/15/16 met zijn monoloog Schijn door verschillende theaters in Nederland, België, Suriname en Curaçao. Schijn is zijn levensverhaal en is geschreven door scenarist Don Duyns onder Regie van Floris van Delft. Schijn werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival als één van de 11 beste theaterproducties van 2014 en was favoriete keuze van de WijkJury Amsterdam. Bij Toneelgroep De Appel speelde hij in Shakespeares allergrootste wraaktragedie Hamlet.

Onder Regie van Daria Bukvic speelde hij het personage Ben in Jihad de voorstelling. Bij Toneelgroep Oostpool was hij eind 2017 te zien in de voorstelling iHO onder regie van Marcus Azzini en begin 2018 bij De Toneelmakerij in I Call My Brothers onder regie van Liesbeth Coltof.

Bij Het Zuidelijk Toneel toerde Larhzaoui vanaf begin 2019 met zijn tweede solovoorstelling Shirt Uit Fahd onder regie van Bram Jansen.
Daar werd hij door NRC recensent Elisabeth Oosterling in haar top 3 genoemd voor beste mannelijke hoofdrol. #LouisDor
NRC 

Larhzaoui was van 2009/2014 vast verbonden als acteur en presentator van het populaire kinderprogramma Huisje Boompje Beestje van de NTR.
Hij heeft verschillende (gast)rollen gehad in films en TV-series. Hij werkte o.a. met Frank Ketelaar (Klem), Jim Taihuttu (Rabat), Martin Schwab (Flikken Rotterdam), Hanro Smitsman (Moordvrouw S7), Antoinette Breumer (Mijn Vader Is Een Vliegtuig), Will Koopman (AYNIL) en Daria Bukvic (Meskina)

In 2018 was Larhzaoui te zien in Duivelse Dilemma’s Het Laatste Verhoor als rechercheur Marwan Zahiri. Hij speelde ook een rol in de met een Digital Emmy-Award genomineerde multimedia productie Collapsus. In het voorjaar van 2020 was hij te zien in de serie Papadag 2 als Terence Blijleven.

In 2022 is Larhzaoui te zien in de internationale speelfilm El Houb van regisseur Shariff Nasr. Hij speelt de Marokkaans-Nederlandse Karim die terugkeert naar zijn ouderlijk huis om zijn ouders te vertellen dat hij op mannen valt. Hun reactie inspireert tot een ontdekkingsreis door Karims isolement terwijl hij probeert een diepgewortelde cultuur van stilte te doorbreken.
VARIETY

Curriculum