Shirt Uit Fahd

Alles voor de Kunsten & Het Zuidelijk Toneel

‘Je bent herboren, nu kan het feesten beginnen. Niet dus!’

(uit: Shirt uit Fahd)

Theatermaker en acteur Fahd Larhzaoui brak in 2014 door met zijn solo ‘Schijn’, over een man die een dubbelleven leidt. ‘Schijn’ speelde voor bomvolle zalen in Nederland, Curacao en Suriname. Nu is Fahd terug met een nieuwe voorstelling, waarin hij weer even eerlijk, humoristisch en scherp zijn lot zal bekijken.
Waar Schijn een coming of age was, is opvolger Shirt uit Fahd! een facing the facts, waarbij Fahd een inkijkje geeft in de gayscene met zijn feesten en geëxperimenteer met drugs.

Hoe ga je om met totale vrijheid? Waar liggen grenzen als alles grenzeloos is? En hoe leef je met een tijdbom in je lijf?

In Shirt uit Fahd treffen we Fahd op een kruispunt in zijn bestaan. Het voelt goed om op een party te zijn waar niemand een mening over hem heeft, waardoor hij een totaal gevoel van vrijheid ervaart. Maar boven een ontsnapping uit de realiteit hoopt Fahd iets terug te vinden wat hij was kwijtgeraakt – liefde, een eigen identiteit en een nieuwe familie, nadat zijn eigen familie hem na ‘Schijn’ de rug toekeerde. Anders dan de onbedwingbare fear of missing out in de uitgaansscene doet vermoeden, is Fahd vooral op zoek naar die ene persoon die de pijn, woede schaamte en desillusie kan laten verdwijnen.

 

Piet Menu: “Door een ontmoeting met de ander leer je jezelf kennen, dat is het motto van Het Zuidelijk Toneel. Shirt Uit Fahd! is zo’n indringende ontmoeting. Omdat in Fahd’s Marokkaanse roots en in de periode na Schijn, een universele, moderne en herkenbare worsteling zit met vrijheid en de nood aan roes, rust en rebellie.”

Tournee 2019

*Fahd werd door NRC-recensent Elisabeth Oosterling in haar top 3 genoemd voor de Louis D’or (beste mannelijke hoofdrol).

 

Regie: Bram Jansen
Tekst: Don Duyns 
Decor/Foto: Robin Vogel
Geluidsontwerp: Jorge Schellekens i.s.m. George Dhauw
Choreograaf: Virgilmoreno Oehlers
Teaser: Bowie Verschuuren  
Spel: Fahd Larhzaoui
Dans: Danny Boom, Kevin Joosten & Derel Gill Kajieffa

De pers over 'Shirt Uit Fahd'

“Een coming-out is hier geen magische mijlpaal waarna een zorgeloos en authentiek leven geleid kan worden. Ook is het niet de nieuwe identiteit die een oude identiteit van tafel veegt. Het is eerder een doorlopend proces met nieuwe obstakels, nieuwe vragen en kruisingen met oudere identiteiten.” THEATERKRANT

“Marokkaanse zonen zijn de loyaalste wezens op aarde, dacht Abdelkader Benali, en homoseksuele Marokkaanse zonen misschien nog wel meer.
Of je hetero- of homoseksueel bent, de zoektocht naar liefde is menselijk, al te menselijk.”  TROUW

“Treffend toont hij de opwinding, de adrenaline, het testosteron – in een uitdagende, opzwepende rol is de energieke Larhzaoui op zijn best… Een indrukwekkend en bij vlagen onthutsend verhaal, dat je onmogelijk onberoerd kan laten.” VOLKSKRANT ***

“Don Duyns schreef een monoloog die voortdurend schakelt in sfeer en locatie. Dat zorgt, mede door de strakke regie van Bram Jansen, voor een spannende dynamiek. Larhzaoui is een innemend performer die zijn publiek volop bij het verhaal betrekt.” PAROOL

“Al gauw verschijnen er barsten in zijn levensvreugde. Larhzaoui laat doorschemeren dat zijn familie hem de rug heeft toegekeerd. De onderdompeling in het uitgaansleven blijkt een ontsnappingspoging ten opzichte van zijn peilloze woede en verdriet – het culmineert in een kwetsbare tirade aan het adres van Larhzaoui’s inmiddels overleden moeder. Steeds opnieuw keert de acteur terug naar een jeugdherinnering over een vakantie waarin de familie hem op Home alone-achtige wijze vergeten was, als metafoor voor het feit dat hij nu definitief door hen in de steek is gelaten.” NRC ***

Voorstellingsdata

Er zijn momenteel geen geplande voorstellingen.

Archief