Column op musical.avro.nl

Ik had de auditie net achter de rug en ik wist nog niet of ik kans maakte om in dit prachtige verhaal te mogen spelen. Want dat was het, een verhaal waar ik meteen verliefd op werd.
Het gaat over Driss Tafersiti die in de jaren 70 als gastarbeider hiernaartoe kwam voor een beter leven, een beter bestaan.
Het gaat dus eigenlijk ook over mijn eigen vader. Een verhaal wat ik zo goed ken van de foto’s van vroeger, bij ons thuis.

Mijn vader was precies om diezelfde redenen hiernaartoe gekomen. Hoe bijzonder was dat, het zou zo maar kunnen dat ik in de voetsporen van mijn eigen vader mocht staan.
Driss Tafersiti vertegenwoordigt eigenlijk alle vaders die in de jaren 70 alles in Marokko achter zich lieten om in Nederland een beter leven te realiseren.
Het duurde erg lang voordat ik iets hoorde over mijn auditie. Ik had de hoop al een beetje opgegeven maar een klein stemmetje in mijn hoofd sprak me moed in….. en toen kwam het telefoontje.
Ik stapte net uit de trein en liep met een big smile op mijn gezicht. Iedereen kon zien dat ik net goed nieuws had gekregen.
Ik mag Driss Tafersiti spelen, ik mag Nederland in de jaren 70 van heel dichtbij meemaken. Ik mag dit mooie verhaal vertellen.

De repetities waren zwaar en uitdagend. We hadden maar heel kort de tijd om dit van de grond te krijgen. Bart Oomen, de regisseur, had een mooie en bijzonder gedreven cast bij elkaar geplukt.
De laatste repetitieweek was pittig, de laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze altijd, nou dat klopte.
Ik was altijd op zoek om nieuwe dingen te ontdekken aan mijn karakter, en ik kon er soms niet van slapen, zo maalde het maar door. Ik heb nou eenmaal de eigenschap om het uiterste uit mezelf te willen halen, en dat kon ik niet zomaar even uitzetten. Maar uit ervaring weet ik dat het altijd goed komt en het resultaat mag er wezen. Ik Driss, de Musical is een mooi en bijzonder stuk geworden.
Deze voorstelling heeft mij nog meer doen realiseren hoe dapper de generatie van mijn vader was om zo’n stap te durven nemen. Want het waren strijders, pioniers, mannen met LEF en daar kan ik alleen maar heel veel lof voor hebben.

Komt dat zien!!

Fahd Larhzaoui a.k.a Driss Tafersiti

OnlineĀ | Tekst: Fahd Lahrzaoui