SCHIJN verkozen tot favoriet door Wijkjury

JURYRAPPORT SCHIJN
“Mijn haren gingen recht overeind staan, zo goed was hij. Wat hij daar deed was echt het publiek bespelen, hij kon elke emotie van je raken en dat vond ik knap van hem. Hij kon je laten lachen, hij kon je laten huilen, hij kon je verdrietig laten voelen, hij kon je vreugdevol laten voelen.”

“Het gevoel er niet bij te horen, het gevoel anders te zijn dan normaal, is zo herkenbaar. Dat iedereen een broodtrommeltje heeft en hij niet. En dat je alles doet voor je familie en daarbij jezelf wegcijfert en dan uiteindelijk toch de kracht vindt om daar te staan met de wetenschap dat niemand zal komen kijken van je familie. Heel knap van hem.”

“Stel dat het geen waar gebeurd verhaal zou zijn; het maakt niks uit. Het is mooi geschreven en dit gebeurd, dit is realiteit. Waar ik werk maak ik dit ook mee. De boodschap was heel duidelijk, je moet jezelf zijn en vechten voor jezelf. Jezelf zijn is heel belangrijk, zo word je gelukkig. Je hoeft niet lesbisch of gay te zijn om dat uit de voorstelling te halen. Als je jezelf bent dan heb je alles.”

Juryrapport