El Houb – Award

El Houb wint award op Amerikaans Queer-filmfestival

De speelfilm El Houb van regisseur Shariff Nasr (41) heeft zaterdagavond op het Seattle Queer Film Festival een prijs gewonnen. El Houb krijgt de Jury Award voor Best Narrative Feature Film. Dat is zaterdagavond lokale tijd bekendgemaakt in Seattle.

Shariff Nasr zelf was niet aanwezig bij de uitreiking. Wel had hij een videoboodschap ingesproken met acteur Fahd Larhzaoui, die de hoofdrol speelt in de film. In El Houb speelt Larhzaoui de rol van Karim, een man die besloten heeft uit de kast te komen voor zijn Marokkaans-Nederlandse ouders. Het verhaal van El Houb is mede gebaseerd op zijn eigen ervaringen, waar hij eerder ook een toneelvoorstelling over maakte.

Het drama is het speelfilmdebuut van regisseur Shariff Nasr, die eerder zijn sporen verdiende met korte films en als scenarist. El Houb draait sinds 13 oktober in de Nederlandse bioscopen. Op 11 oktober, internationale Coming Out Dag, vonden er al voorvertoningen plaats in tientallen steden.